‘Ik ben Aquafarmer’

geplaatst op 27 november 2022
‘Ik ben Aquafarmer’

Hoe maak je beleidsmakers en -medewerkers enthousiast om écht bij te dragen aan duurzame oplossingen voor zuivering van afvalwater? Met capaciteit, creatieve ideeën en/of gewoon met centen? Door ze te laten voelen dat ze erbij horen; dat ze Aquafarmer zijn.

Bij Aquafarm zien ze afvalwater als rijke basis voor het produceren van hoogwaardige bouwstoffen. Hartstikke interessant. Eigenlijk draaien ze ‘het’ daar om. Het is niet zo dat wij de natuur helpen. Het zijn juist de superkrachten in de natuur die ons kunnen helpen.

Waterdicht concept

Team Aquafarm hield laatst een netwerkbijeenkomst in Utrecht. Het was de bedoeling om daar de eindrapportage te presenteren en te delen. Maar die kon die niet op tijd af zijn. Daarom is het idee ‘Ik ben Aquafarmer’ uitgewerkt in een voorloper op de rapportage. Daaraan gingen een paar pittige brainstormsessies vooraf. Iedereen voelde zich vrij om met waanzinnige en uitzinnige ideeën te komen. Ondanks de tijdsdruk. Die ideeën smolten samen tot een waterdicht concept: Aquafarmers die onderdeel uitmaken van de grote puzzel.

Puzzelstukjes gelegd

Er zijn al heel wat Aquafarmers opgestaan. Dit zijn collega’s uit alle hoeken en gaten uit de watersector. Zij hebben hun puzzelstukje met ideeën om invulling te geven aan het Aquafarmerschap gelegd. Dat geeft team Aquafarm zicht op de potentie die er leeft in waterland om dit initiatief verder uit te bouwen. Hoe? Dat lezen ze in de digitale nieuwsbrief met feiten en ontwikkelingen die elke Aquafarmer gewoon moet weten en kan delen.

Supersamenwerking

Ik ben trots hoe het idee staat uitgewerkt in het document Laat de natuur ons helpen: word Aquafarmer. In tekst en beeld. En ook nog precies net op tijd voor de netwerkbijeenkomst. Het resultaat van de supersamenwerking met het Aquafarmteam in het algemeen en met vormgever Tineke Hoogenboom in het bijzonder.