Lees je over mobiliteit, dan vliegen de vaktermen en lange zinnen met tangconstructies je om de oren. De materie is supercomplex. Want mobiliteit zorgt niet alleen voor de verbinding tussen A en B. Dit thema staat in verbinding met eigenlijk alles: van de economie tot de leefbaarheid, van duurzaamheid tot gezondheid, van klimaat tot ICT.
Als tekstschrijver over mobiliteit moet je dus van veel enig verstand hebben. Zodat je de grote lijnen begrijpt, de dwarsverbanden ziet en de rode draad eruit kan halen. Om zo de veelheid aan ingewikkelde materie eenvoudig aan de man te brengen. Zodat iedereen het snapt, niet alleen de bestuurders die erover gaan. Regio Hart van Brabant wil ook de communicatie op het gebied van mobiliteit toegankelijk:
Het was een worddocument van 40 pagina’s. Inhoudelijk stak het goed in elkaar. Maar tekstueel viel er nog wel wat te redigeren aan de regionale Beleidsagenda Mobiliteit 2021-2024. Resultaat? Een mooi boekwerk > en bondige samenvatting > Beide producten van A tot Z in taalniveau B1.
Waartoe leiden nu eigenlijk al die vergaderingen, beleidsnotities en subsidie-aanvragen? Negen gemeenten werken dagelijks samen voor een bereikbare regio. Het resultaat daarvan op straat staat verbeeld en omschreven in de fotoboeken Hart van Brabant in Beeld in editie 2014, 2015, 2016 en 2017 >
Zes keer per jaar komen ze samen: de verkeer- en vervoerbestuurders van de regio, de gedeputeerde van de provincie Noord-Brabant en de partners Rijkswaterstaat en politie. Dat gebeurt tijdens het zogenaamde poho. Ze stemmen dan op bestuurlijk niveau de voortgang over mobiliteit binnen en buiten de regio met elkaar af: van visie tot en met concrete projecten. Na elk poho verschijnt er een nieuwsbrief voor alle raadsleden in de regio. Zodat zij ook op de hoogte zijn van de bewegingen binnen dit domein. Soms verschijnt er ook een thema-editie >